Je potrebné v lete navštevovať kurzy plávania pre detičky, ak máme doma bazén?

Thu Jun 16 2022

Je potrebné v lete navštevovať kurzy plávania pre detičky, ak máme doma bazén?

Mať doma bazén je určite výhoda. Viete, čo do neho dávate, kto tam chodí. Pobyt v ňom pomáha dieťatku prehlbovať vzťah k vode a upevnovať už získané zručnosti.

Ak máte doma bazén, nech už je jeho hĺbka akákoľvek, je veľmi pravdepodobne, že sa dieťatko bude vo vode prevažne hrať. Hra je súčasťou aj našich lekcii , ale na lekciách sa pracuje systematicky a metodicky, navyše pod vedením inštruktora, ktorý rozumie svojej práci, vychádza zo znalosti psychomotorického vývoja dieťatko a dieťa nepreťažuje. Deti potrebujú opakovanie, či už osvojených zručností, ale aj návykov. Čo to znamená? Ak si v lete dáte pauzu a to hlavne s najmenšími detičkami, ktoré ešte nemajú odplávaných viac kurzov , počas leta mnohé získané zručnosti zabudnú a aj návrat do bazéna na jeseň je náročnejší.Jednak sa bazén stáva pre nich výlučne miestom určeným na hry a jednak je tam riziko, že deťúrence získajú zlé návyky v oblasti techniky, ktoré sa potom ťažko odstraňujú. O tom by vedeli rozprávať mnohí inštruktori.😊 Veľmi často to spôsobuje používanie nesprávnych pomôcok, o tom si ale povieme v ďalšom príspevku.

Preto je ideálnou kombináciou, ak máte tú možnosť, pokračovať v kurzoch a doma v bazéne už iba relaxovať a užívať si, ako si deťúrence hravou formou upevňujú získané zručnosti . 😊

Alexandra Prajová Plavecká škola Zlatá Rybka

Na našej stránke používame cookies. Vo vode zasa lásku a rešpekt k dieťatku. Používaním webu s tým súhlasíte. Viac info

Rozumiem