Chystáte sa na svoj prvý kurz plávania s vašim dieťatkom?

Tue Nov 02 2021

Cítite takú zvláštnu neistotu ako to zvládnete? Bude sa mu vôbec na plávaní páčiť? Možno práve tu nájdete odpovede na svoje otázky.

Príchod

Stačí prísť 15 minút pred začiatkom lekcie. Prečo? Nechceme zbytočne bábätká preťažovať. Nové prostredie, vyzliekanie, obliekanie záťaž je. Akákoľvek manipulácia s bábätkom je pre neho ako návšteva fitnescentra pre vás. Čím dlhšie čaká na lekciu, tým dlhšie posilňuje a do vody vstupuje už unavené.😊 Unavené bábätko=nespokojné bábätko.😊 A tomu sa chceme vyhnúť.

Pomoc

Nebojte, zvládnete to aj sami. Bábätká postrážime,popestujeme, pomôžeme.😊 Sme tu pre vás.

Bude sa mu páčiť?

Každé dieťatko je výnimočné a preto aj ich reakcie sú rôzne. Navyše prichádzajú v rôznom veku a tým, aj v rôznom štádiu vývoja. Ako deťúrence zareagujú, ovplyvňuje veľa vecí. Či sú napapané, či im nejdú zúbky, či sa vyspali do ružova, či ich nebolí bruško... Nespokojné bábätko Vám to dá najavo plačom. No a teraz čo?

Dieťatko s maminkou v bazéne

Môže to u vás vyvolať zlé pocity. Rušíme hodinu. Moje dieťa nemá rado vodu. Čo som to za rodiča, keď nezvládam utíšiť svoje dieťa. Nádych, výdych. 😊

Každý, kto má malé deti vie, že plačú. Aj deti ostatných rodičov plačú. Nebojte sa, chápu to. 😊 Niekedy si stačí dieťatko privinúť a šepkať mu upokojujúce slovíčka. Prvé hodiny sú práve preto pokojné, tichšie, nie je tam veľa podnetov, ktoré by mohli deti rozrušiť. A my vždy hľadáme riešenia, ako pomôcť zvládnuť tieto situácie bábätku čo najlepšie. Určite si poradíme. 😊

Deti sa nerodia zo strachom z vody. Naopak, vracajú sa do prostredia, ktoré im je známe. Vyrušiť ich môže prítomnosť cudzích ľudí, ale aj prejavy bábätiek, ktoré si vodu užívajú. Potrebujú čas, je to skrátka časť socializácie. Od vás potrebujú objatie a ubezpečenie, že ste tu pre nich a s nimi. Spolu to zvládnete. 😍

Deti sú ako špongie

Nasávajú z vás všetko, čo vyžarujete. Ak pôjdete na lekciu pozitívne naladení, prenesiete pocit spokojnosti aj na bábänce. Tak na chvíľu zabudnite na všetky starosti a buďte ako vaše deti. Teraz, tu, v prítomnosti.

Budem ho vedieť držať?

Sú také krehké, nevykĺzne mi? Ako správne držať dieťatko, ako s ním správne manipulovať,si ukážeme na prvých lekciách. Pomaličky a v kľude sa všetko naučíte a každou lekciou budete istejší.

Dieťatko v bazéne

Čo budete potrebovať?

Dobrú náladu, láskavú náruč a pozitívnu myseľ, odhodlanie si lekciu užiť. Máte? Tak ste na lekciu pripravení. Môžete začať spoznávať so svojim dieťatkom vodu s láskou . A samozrejme z praktických vecí plavky pre seba a pre dieťatko ( Dostanete ich kúpiť aj u nás. Sú neoprénové a netreba do nich plávaciu plienku). Osušku pre vás, aj pre drobca. Kozmetiku, ktorú bežne používate. Dobrá je aj obyčajná bavlnená plienka, na ktorú si dieťatko položíte, keď bude vyzlečené. A ak ste zvyknutí, šľapky pre vás na prezutie k bazénu.

Tešíme sa na vás a vaše deti.

Alexandra Prajová, Plavecká škola Zlatá Rybka

Na našej stránke používame cookies. Vo vode zasa lásku a rešpekt k dieťatku. Používaním webu s tým súhlasíte. Viac info

Rozumiem