Ako pripraviť bábätko na kurz plávania?

Wed Nov 03 2021

Chystáte sa s dieťatkom na kurz plávania? Chcete vedieť, ako by ste ho mohli na lekcie pripraviť? Alebo si iba chcete spestriť čas zábavou? Čľupnite spolu do vane. 🛀🏻

Ak ste ešte s dieťatkom nenavštevovali kurz plávania, vaňa je skvelé miesto pre vás a vašeho drobca. Vy máte všetko pod kontrolou a dieťatko sa vo vašom náručí cíti bezpečne. Domáce prostredie je pre zoznamovanie s vodou skrátka najideálnejšie.

Aby bol pobyt vo vani pre bábätko príjemný, musí byť napapané a vyspinkané. Pre začiatok bude stačiť, keď vo vode strávite niekoľko minút. Postupne čas môžete predlžovať. V prípade, že dieťatko začne javiť príznaky nespokojnosti, kúpanie ukončite. Podajte ho pomocníkovi, ktorý ho zabalí do uteráka a osuší.

Ako na to?

Vopred si prichystajte všetky veci, ktoré budete potrebovať počas pobytu vo vani (napr. hračky) a aj tie, ktoré použijete po kúpeli. Vojdite do vane, pohodlne sa usaďte, uvoľnite sa a preberte dieťatko z rúk Vášho pomocníka. Zoberte dieťatko do náručia a pomaličky ho klaďte do vody. Prihovárajte sa mu jemným hlasom, pozerajte sa mu do očí, usmievajte sa a sledujte jeho reakcie. Menšie deťúrence si položte na hrudník. Staršie si môžete položiť na vaše stehná tvárou k Vám.

Dieťatko vo vani

Dôležité je, aby bábätká boli ponorené vo vode po hrudníček, aby im nebolo vo vani chladno. Nebojte sa pripustiť vodu. Jemne sa s dieťatkom pohybujte, šepkajte mu láskavé slová. Ak ste si istí, že je dieťatko uvoľnené, môžete mu robiť jemné vlnky, ukázať vodu ako steká z vašich rúk, použite hračky. Pokiaľ dojčíte, môžete aj vo vani. Teplá voda, príjemné prostredie, tlmené osvetlenie a zvuky, vaša prítomnosť a tlkot vášho srdca, to všetko zaručí, že dieťatko bude štastné a spokojné. Vaše vzájomné prepojenie bude zárukou, že si spoločný čas vo vode obaja užijete.

Dieťatko polievané vodou

Tak čo? Navnadili sme vás? Vyskúšate? 😊

Alexandra Prajová, Plavecká škola Zlatá Rybka

Na našej stránke používame cookies. Vo vode zasa lásku a rešpekt k dieťatku. Používaním webu s tým súhlasíte. Viac info

Rozumiem